Seikkisrock

Seikkisrock är barnens rockfestival

Den två dagar långa festivalen har ordnats i Kuppis Äventyrspark i Åbo i över tio år. Evenemanget ordnas i början av juni och det erbjuder mångsidig underhållning för barn och barnasinnade i alla åldrar.

Programmet består huvudsakligen av barnmusik, men också av t.ex. hantverks- och konstverkstäder, teater, cirkus, dans och magi. Äventyrsparkens trivsamma miljö, de två scenerna med uppträdanden samt ett helt område med annat program garanterar en rolig och oförglömlig festival.

Under årens lopp har många populära artister uppträtt på Seikkisrock, t.ex Gommi och Pommi av M.A. Numminen och Pedro Hietanen, Kengurumeininki, Rokki-Kokki, Loiskis-orkesteri, Moottörin Jyrinä, Jussi and The Boys, Mikko Alatalo, Piirpauke, Pelle Miljoona, trollkarlarna Pete Poskiparta och Aaro Sorva, och marionetteatern Mundo. Varje år uppträder också mindre stjärnor bland de större stjärnorna – nämligen barnens egna band!

Seikkisrock har ordnats sedan år 1999 av barn- och ungdomskulturföreningen Vilperi Ry. Mångsidighet, uppmuntran och delaktighet är värden som Seikkisrock står för. Festivalen ordnas med yrkeskunskap och hjärta, och den har blivit en etablerad del av sommarevenemangerna i Åbo. De mest betydelsefulla sponsorerna och samarbetspartners som Seikkisrock har under de tidigare åren haft är Undervisningsministeriet, Egentliga Finlands Konstkommission och Åbo stad.

Äventyrsparken (Seikkailupuisto) – ett ställe för lek, kreativitet och samvaro!

Äventyrsparkens mål är att skapa kreativ verksamhet samt att erbjuda en fantasifull miljö. Äventyrsparken har, under hela dess historia, börjande från 1982, aktivt bidragit till att skapa barnkultur; varierande teaterföreställningar, interaktiv verksamhet, musik och konstklubbar.

Under sommaren, erbjuder parken massor av möjligheter och bidrar till att skapa en unik miljö för hela familjen.Vintertid ordnas det teater, kultur program och hobby verksamhet.

Äventyrsparkens officiella webbsidorVilperi