Seikkisrock

Seikkisrockin historiaa

Seikkisrockin järjestää Lasten- ja nuortenkulttuuriyhdistys - Vilperi ry. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea turkulaista lasten- ja nuortenkulttuuria järjestämällä erilaisia tapahtumia.

Tapahtuman lähtökohtana on ollut tarjota lapsille elämyksellinen festivaalipäivä. Varsinainen ohjelma jakaantuu kolmeen yhteen sulautuvaan osa-alueeseen: musiikki, esittävä taide ja osallistava kokeminen. Tapahtuman aikana lapset voivat toteuttaa itseään käsityö- ja taidetyöpajoissa. Seikkisrockin ohjelmakonseptia on viime vuosina laajennettu tuomalla tapahtumaan mukaan kansalaisjärjestöjä, jotka esittäytyvät lapsille omassa "maailmankylässään". Maailmankylä kestävän kehityksen teemalla on toteutettu jo kahtena edellisenä vuonna.

Festivaalin pääasia on kuitenkin musiikki. Turun ja lähialueiden omille lapsibändeille halutaan antaa mahdollisuus päästä esiintymään ja hankkimaan ainutlaatuista kokemusta. Lasten omat bändit antavat samalla festivaalille sen omalaatuisen leimansa. Esiintyjinä tapahtumassa on ollut useita ammattimaisia lastenrock -yhtyeitä, esiintyjiä ja taiteilijoita: Kengurumeininki, Rokki-Kokki, Jacques Umbrella, Jussi Raittisen Jussi and The Boys, Mikko Alatalo, Piirpauke, Herra Heinämäen lato-orkesteri, Loiskis-orkesteri, taikurit Pete Poskiparta ja Aaro Sorva, Marionettiteatteri Mundo, merirosvoyhtye Los Piratos, rytmiorkesteri Purkkiorjat, SukkaShokkiSakki, Moottörin Jyrinä, Apan Anders, Tomu ja Romu, Jukebox, Pellekaija Pum, Pelle Positiivi, Pelle Miljoona sekä M.A. Nummisen ja Pedro Hieta<sen Pommi ja Gommi.

 


Seikkisrock 2017

2017

Kesäkuun 11. päivänä vuonna 2017 järjestetty lastenrockfestivaali Seikkisrock nähtiin Turun Seikkailupuistossa jo 19. kerran. Vaikka tapahtumalla on pitkät perinteet, niin ilmassa kellui myös suuren muutoksen tuntua: festari oli ensimmäistä kertaa historiansae aikana yksipäiväinen kokonaisuus. Muilta osin Seikkisrock pysyi kuitenkin uskollisena itselleen ja ajatukselleen tarjoten päivän aikana niin lasten suosikkimusiikkia laidasta laitaan kuin muitakin kulttuurielämyksiä akrobatiasta visuaaliseen taiteeseen.

Sunnuntaipäivän rokkailun starttasi tuttuun tapaan lasten ikioma bändi, joka tänä vuonna oli Sirkkalan koulusta tuleva mainio ja laajalti mainetta niittänyt The Puffets. Yhtyeen suosio näkyi jo reilusti ennen keikkaa bändin nuorten fanien kokoontuessa portin tuntumaan nähdäkseen vilauksen suosikeistaan. Tämä on kyllä musiikki- ja fanikulttuuria parhaimmillaan! Railakkaan rokin jälkeen siirryttiin Helmi-teltan suojiin ihmettelemään Käsilläseisojien huimaa akrobatiaa. Yleisö sai henkeään pidätellen seurata sirkusalan ammattilaisten hullunkurisia edesottamuksia.

Festaripäivää jatkoi lavalla rankemmasta musiikistaan tunnettu kestosuosikki Moottörin Jyrinä. Lasten maailmaan sovitetut hevikappaleet saivat yleisön takuuvarmasti villiintymään - hevillähän ei tunnetusti hävitä. Täysin toisiin tunnelmiin puolestaan kävijän vei teltassa seuraavaksi esiintyneet Mimi ja Kuku, jotka ovat kaikille lastenohjelmia katselleille taatusti tuttu duo. Totuttuun tapaan ystävykset saivatkin yleisön mukaansa kesäkisojensa pauloihin tuossa tuokiossa. Päivän viimeisenä numerona Helmi-teltassa puolestaan nähtiin Pikku Kakkosestakin tuttu Höpinätötterö veikeän vinksahtaneine lauluineen.

Mukana Seikkisrockin kesässä oli vuonna 2017 musiikin lisäksi myös paljon muuta toimintaa. Lukuisat paikalle saapuneet toimijat tarjosivat monipuolista puuhattavaa kojuissaan festarikansan ihmeteltäväksi päivän mittaan. Seikkailupuiston Timantti-teatterissa kävijöitä hämmästytti puolestaan Aalto-yliopiston Seesaw-ryhmän Notku-teos, jossa sai kilpailla nopeudessa oman varjonsa kanssa. Lisäksi lapsia ja vähän vanhempiakin hämmästytti tempuillaan ja illuusioillaan aina yhtä huikea taikuri Jerry Nyholm.

Päivän ehkä yllättävin, mutta samalla kokenein kokoonpano nähtiin, kun Dallapé-orkesteri koko komeudessaan marssitti liki 20 soittajaa päälavalle tulkitsemaan entisen johtajansa Georg Malmstenin säveltämiä rakastettuja lastenlauluja. Satavuotiasta Suomea melkein yhtä pitkän historiansa aikana loputtomasti ilahduttanut kokoonpano sai solistikseen ihanan Maria Ylipään, jonka tulkitsema Mikki Hiiri jäi varmasti jokaisen kuulijan koviin ja mieliin. Festaripäivän päätteeksi lavan valtasi suuren suosion saavuttanut Emma-palkittu Kikattava Kakkiainen, joka pisti yhdessä Mc Citykanin kanssa pystyyn loputkin festaripölyt karistaneen discon. Tampattuaan, jumpattuaan ja vietettyään monipuolisen kulttuurintäyteisen päivän jokainen rokkaaja lähti varmasti hymy naamalla ja mieli täynnä iloisia muistoja kotimatkalle.

2017 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2016

2016

Vuonna 2016 Seikkisrock saavutti kunnioitettavan 18 vuoden iän! Vuosien varrella moni asia on muuttunut ja moni festivaaleilla vieraillut lapsi varttunut nuoreksi aikuiseksi, mutta täysi-ikäistynyt Seikkisrock ei suostu ikinä luopumaan leikki-iän tuomista iloista. Tämä nähtiin mitä moninaisimpien ohjelmanumeroiden, leikkien ja aktiviteettien muodossa Turun Seikkailupuistossa jälleen kesän ensimmäisenä festariviikonloppuna.

Lauantain korkkasi käyntiin Seikkisrockin oma kestosuosikki Merkkarit, jonka punkahtava lastenmusiikin klassikoiden kirjo sai jälleen kaikki hyvälle tuulelle. Esitys antoi hyvän lähtökohdan viikonlopun ensimmäiselle koululaisten omalle bändille Once Upon A Time, joka ottikin lavan haltuun upealla soitollaan. Lapsissa ja nuorissa on musiikin tulevaisuus totta tosiaan!

Tämän jälkeen Helmi-teltassa nähtiin jotakin ainutlaatuista: itse Wilson Kirwa kertomassa satuja sekä hauskoja juttuja elämästä. Entinen kestävyysjuoksija ja nykyinen kirjailija naulitsi yleisön penkkeihinsä huikeilla tarinoillaan ja lavakarismallaan. Hyvää mieltä ammennettuaan oli jokaisen mitä mainiointa siirtyä takaisin päälavalle kuuntelemaan legendaarista Pommi ja Gommi -duoa. Jänis ja Kissa jaksoivat yhä viihdyttää niin lapsia kuin vanhempiakin kuulijoita tutuiksi tulleilla riemunkirjavilla kappaleillaan.

Helmi-teltan valtasi seuraavaksi puolestaan akrobatialla ja jonglöörauksella hämmästystä ja ihastusta herättänyt Kingi Svingi. Yleisö sai haukkoa henkeään ohjelman soljuessa eteenpäin höyryjunan kaltaisella varmuudella. Päivän kruunasi päälavalla pitkän linjan lastenmusiikkiyhtye Takuumiehet, joka lähetti yleisön taatusti iloisin mielin ja päivän telminnästä väsynein jaloin kotiin keräämään voimia seuraavaa festaripäivää varten.

Sunnuntain avaajana toimi puolestaan toinen Seikkisrockin ikiomista bändeistä Rytmi-Ritva & Kaverit. Heidän jäljiltään lava oli lämmitelty valmiiksi viikonlopun seuraavalle koululaisbändille Three Stripesille, joka selkeästi nautti päästyään esittämään hienosti treenaamaansa ohjelmistoa festivaalikansalle. Satusetä Wilson Kirwa jatkoi tämän jälkeen Helmi-teltassa yleisön vangitsemista juttujensa pauloihin.

Seuraavaksi päälavalla teki paluun rakastettu SukkaShokkiSakki. Energinen esitys ei taatusti jättänyt yhtäkään kuulijaa ja katsojaa paikoilleen, vaan koko puisto leikki ja lauloi Sakin mukana kaikkensa antaen. Festivaalit kruunasi sielukkaalla maailmanmusiikillaan Helsinki-Cotonou Ensemble, joka olisi voinut soittaa vaikka koko loppupäivän tyytyväiselle yleisölle rytmijalkaa vipattavia laulujaan.

Kaiken musiikillisen, tarinallisen ja sirkustelevan ohjelman lisäksi viikonlopun aikana nähtiin taikuri Jerry Nyholmin hämmästyttäviä illuusioita ja puuhattiin sekä peuhattiin mm. heitellen televisioita hotellin ikkunasta ulos. Timantti-teatterissa yleisöä puolestaan hämmästytti ja osallisti Aalto-yliopiston monimultimediateos Aparaatti. Ääniä ja visuaalisuutta sisältänyt tekele vakuutti kaikki niin, että samaa karamellia tullaan kokemaan jatkossakin Seikkisrockissa!


2016 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2015

2015

17. Seikkisrockin lauantain avasi jo housebändiksi muodostunut riehakas Rytmi-Ritva ja Vapaaherrat, joka lämmitti yleisön valmiiksi uusille tulokkaille: St4rz! He ottivatkin tilan suvereenisti haltuun. Naantalilaisten kuudesluokkalaisten bändi rokkasi ja poppasi tiensä kaikkiin sydämiin. Heistä kuullaan vielä!

Ohjelma jatkui Helmi-teltassa Herttakuninkaiden kanssa. Taiturimainen esitys salpasi hengen ja ällistytti niin pienemmät kuin suuremmatkin katsojansa. Teatteri Timantissa tavattiin sen jälkeen Iso Karhu. Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen teatteriesitys kertoi karhuista kaiken ja vieläkin enemmän; kosketti ja nauratti. Heidän jälkeensä Lavan valtasi Jytäjyrsijät – he soittavat lastenrockia, mutta älkää antako sen huijata: menoa piisasi, rouhea punksoundi kutsui kaikki mukaan.

Lauantai sai arvoisensa päätöksen: Maltti ja Valtti & Nallekopla! Näiden liikennekonstaapelien svengaava yhdistelmä tärkeitä asioita ja hauskanpitoa viimeistään räjäytti pankin.

Sunnuntaina lavan korkkasi housebändimme Merkkarit takuuvarmalla tiukalla ramopunkillaan. Raitapaitapojat siirsivät rytmikapulan The Beatille: Ruskon Maunun koulun monitaitajat hurmasivat suomenkielisellä popillaan ja rockillaan. Herttakuninkaat ällistyttivät ja Iso Karhu ihmetytti festivaalikansaa myös sunnuntaina, ja sunnuntai-iltapäivällä Päistikka tempaisi mukaansa tanssin pyörteisiin jazzin, rockin ja funkin sävelin.

Festivaalin huipensi itseoikeutetusti itse Pelle Miljoona United Akustinen! Punkin aina ajankohtaista ilosanomaa 60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pelle Miljoona julisti sellaisella riemulla, etteivät vauvat eikä vaarit jäänet kylmiksi.

Musiikkiohjelman lisäksi festivaaleilla oli myös ilmakitaraklinikka, jossa ilmakitaran maailmanmestari vuodelta 2000 opetti oikeita otteita – eikä kukaan unohtanut kitaraansa lavalle! Aurinkosynapajassa rakennettin minisyntetisaattoreita yllättävillä tavoilla: mm. perunoista sähköä! Tämä jos mikä inspiroi muusikon- ja insinöörinalkuja. Myös taikuri Jerry Nyholm tyrmistytti yleisönsä mitä kekseliäimmillä tempuilla.

2015 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2014

2014

Seikkisrockin oma housebändi Merkkarit aloitti festivaalilauantain vauhdikkaalla setillä täynnä ikivihreitä lastenlauluja. Tutut lastenlaulut muuntuivat raitapaitaisten nuorten miesten käsissä rempseiksi rockversioiksi, joiden tanssiin houkuttelevaa kutsua harva lapsi pystyi välttämään.

Seuraavaksi lauantain musiikkitarjonnassa oli vuorossa toinen vuoden 2014 lapsibändeistä. Halikosta asti festareille tulevan Heviosson musiikki perustuu länsi-afrikkalaiseen rumpumusiikkiin. Beniniläinen Gildas Houessoun opetusryhmänä toimiva Heviosso toi festareille autenttista Afrikan rytmiä.

Lauantaina lavalle pääsivät vielä Orffit sekä Mikko Perkoila & Vinkulelu. Molemmilla orkestereilla on omanlaisensa tapa käyttää soittimia: Orffit yhdistävät tavanomaisempia soittimia yllättävällä tavalla, kun taas Perkoila rakentaa esiintymisensä suomalaisia perinnesoittimia ja outoja uusiosoittimia hyödyntäen. Nämä hyväntuulista lastenmusiikkia soittavat ryhmät antoivat ohjelmistolle yllätyksellisen ja luovan vivahteen.

Musiikin lisäksi lauantaina nähtiin taide- ja kulttuurialan ammattilaisten esityksiä. Timantti-teatterissa esiintyi lauantaina kahteen otteeseen kotimaassa eri yhteyksissä suurta tunnustusta saanut nukketeatteriesitys Münä. Riemastuttavista oivalluksista ja hauskoista väärinkäsityksistä kertova Sylvia Vanden Heedenin Kettu ja Jänis -lastenkirjaan pohjautuva esitys sai koko salin hiljentymään. Helmi-teltassa nähtiin myös nuorta turkulaista sirkusosaamista, kun Sirkusduo Nukke & Käsi toivat huikean pariakrobatia -shown lasten ja perheiden silmien eteen.

Sunnuntain ensisoinnut soittivat Rytmi-Ritva & Karvaturrit, toinen Seikkisrockin housebändeistä. Vuoden 2014 festivaalin toinen lapsibändi AV JEEP nousi seuraavaksi lavalle. Turun Steinerkoulusta tuleva AV JEEP on kuuden seiskaluokkalaisen nuoren muodostama bändi, joka toi festivaaleille sekä omia kappaleitaan että legendaarisia pop- ja rock-lauluja bändin näköiseksi maustettuina.

Jazztrio MOPO, jota pidetään yhtenä potentiaalisimpana kotimaisen jazzin tulevaisuuden tähtenä, kolisteli ja päristeli esiin erilaisia äänimaailmoja kuuntelijoiden yllätykseksi. Nuorista jazz-ammattilaisista koostuva ryhmä toi raikasta vaihtelua ohjelmistoon eri musiikkigenrensä ansiosta. Viimeiset soinnut kuultiin Herra Heinämäen Lato-orkesterilta.

Sunnuntaina lavalle nousivat myös Tarinataikurit, jotka leipoivat tarinaa yhdessä yleisön kanssa improvisaatioteatterin keinoin. Pikku Kakkosestakin tutut liikennepoliisit Maltti ja Valtti muodostuivat varsinaiseksi yleisömagneetiksi ja lasten suosikiksi. Alueella toimivat kierrellen molempien päivien ajan Taikuri Jerry Nyholm sekä Rainhard Reisiheisi, jotka kuuluvat jo miltei Seikkisrockin vakiokalustoon.

2014 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2013

Jänes

Kesä 2013 & Seikkisrock. Mahtavaa meininkiä!
Molemmat päivät pyörähtivät käyntiin festareiden omien housebändien toimesta, Merkkarit sekä Rytmi-Ritva & Takatukat. Kummallakin housebändillä oli raikasta energiaa esiintymisessään, uusien biisien ja kipsatun peukalon ohella! Tänä vuonna lasten omista bändeistä mukana olivat Raision Friisilän koulusta tyttöbändi Fifters ja Turun Luolavuoren koulun 16-henkinen steelpan-orkesteri Steelpanda. Turkulainen tunnettu viihteen monitoimimies Vaakku teki hienon keikan lapsiperheille ja Jytäjyrsijät selvittivät miten itkupotkuraivarista ja ketsupista leivän päällä selvitään. Helmiteltassa nähtiin prinsessa, leijona, basisti ja pallot ilmassa, kun esiintymässä olivat mainiot Mimi ja Kuku sekä musiikillinen jonglööraus-spektaakkeli Kai Kuutamo & Aimo Annos!

Seikkisrockin pääesiintyjinä lavalla esiintyi lastenkultuurin kuuluisin kissa ja jänis duo, Pommi ja Gommi. Kolmen sukupolven yleisöä nauratti makeasti! Sunnuntaina lavalle nousi Suomisoulin pienviljelijä ja suurkuluttaja Sami Saari & Soulbeat. Johan alkoi nuoremman ja vanhemman puntti liikkua! Mahtavaa festarihenkeä toivat Seikkisrockissa alueella liikkuneet "haahuilijat" eli esiintyjät, jotka liikkuivat yleisön joukossa ilostuttaen ja hämmästyttäen festarivieraita: Taikuri Jerry Nyholm, lastentanssia opettanut Emmi Hyvönen, Sairaalaklovnit sekä miimikko Toni Kandelinin esittämä Hiljainen Abraham.

Rok rok ja kiitos vielä kaikille!

2013 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2012

Pöllö Miljoona

Kesällä 2012 lasten ihan oma rockfestivaali Seikkisrockin lavalla nähtiin koko joukko lasten suosikkibändejä festarin 14‐vuotisen historian ajalta, mm. Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti sekä lastenmusiikkiorkesteri Orffit. Lauantain pääesiintyjänä pomppii Kengurumeininki – aivan kuten ensimmäisessä Seikkisrockissa vuonna 1999. Sunnuntaina koko Seikkisrock festarit päätti punk‐legenda Pelle Miljoona United. Pellekin haluttiin kutsua Seikkisrockiin jo toisen kerran, sillä Pellen vuoden 2007 festarikeikka sai todella pikkurokkaajien jalat vipattamaan!

Festivaalin molemmat päivät pärähtivät käyntiin Seikkisrockin omilla housebandeillä: Merkkarit sekä Rytmi‐Ritva & Rotukollit. Ohjelma jatkui teltassa molempina päivinä Mehiläisen matkassa-tarinan Mikko Pitkäniemen kertomana sekä Kai Kuutamo & Kaverin huikealla show’lla. Huimassa Isät vs. Äidit lastenmusakisassa selvitettiin leikkimielisellä kilpailulla, kummat ovatkaan tehneet parempaa lastenmusaa – Isien vai Äitien joukkue. Lauantaina ja sunnuntaina lavan ohjelmaan jälleen kuului lasten omista bändeistä, mukana rokkaamassa olivat salolainen Säpäle ja naantalilainen Suddenly Smiles. Lauantain loppuohjelmasta lavalla vastasivat pitkän linjan lastenmusakonkarit Pentti Rasinkangas & Ohilyönti ja Kengurumeininki. Sunnuntaina ohjelma lavalla päättyi Orffien tahdissa sekä aidon legendan Pelle Miljoona Unitedin leppoisalla otteella.

Alueella koko festivaalin ajan yleisöä viihdytti ja hämmästytti taikuri Jerry Nyholm. Moni ei uskonut silmiään seuratessaan huikeita temppuja ihan vierestä. Festarivieraita hämmästytti ja pysäytti myös miimikko Toni Kandelinin esittämä Hiljainen Abraham.

2012 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2011

Kettu

Viikonlopun aikana hieman yli 2 000 festarikävijää nauttivat Seikkailupuistossa aurinkoisesta säästä ja hyvästä festarimeiningistä. Moottörin Jyrinän jälkeen joku kertoi kuulleensa ukkosen jyrisseen ja Herra Heinämäen Lato-orkesterin sateesta kertovan laulun aikana saatiin hieman virkistäviä sadepisaroita. Felix opetti beatboxaamaan, huuliharppumies Jantso Jokelinin biisit vaihtuivat erilaisten hattujen mukaan. Lapsibändit Kukka & We Girls, Rytmi-Ritva, Merkkarit, Tehdasteatterin pellet, Kiertävä Sirkus Hallanvaara, taikuri Jerry Nyholm, pysähdyttävä miiminen hahmo Abraham, juontaja-Kettu - kaikki vaan toimi! Alueella oli myös kivoja vierailijoita kuten Turun Nuoresta Teatterista Heinähattu ja Vilttitossu sekä Vartiovuorenmäen Kesäteatterista Risto Räppääjä. Niemisen ja Litmasen keikka oli loistava lopetus festarille, kun he yhdessä solistivieras Jonna Tervomaan kanssa fiilistelivät festareiden päätteeksi ja viimeisenä biisinä kuultiin Sinua, sinua rakastan!

2011 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2010

Mustekala

Lasten rockfestivaali jytisi Turun Seikkailupuistossa jo 12. kerran kesäkuun toisena viikonloppuna. Festareilla rokkasi kovasta tuulesta ja sateen uhasta huolimatta 1200 lasta ja lapsenmielistä. Pääesiintyjinä olivat lastenmusiikin suosittu rytmipumppu Paukkumaissi sekä Suomireggaen pioneeri Jukka Poika, joka valloitti letkeällä ja aurinkoisella meiningillään koko festariväen. Lavalla rokkasivat myös twistaavat Erikoismiehet, inhokkiruuista laulava SukkaShokkiSakki, punk-asenteella lastenlauluja soittavat Merkkarit sekä Seikkisrockin oma housebändi Rytmi-Ritva ja Lonkerosoppa. Ikivihreitä rock-klassikoita äijäasenteella kuultiin kahden lapsibändin toimesta, salolainen Six Glasses ja raisiolainen Resonaattori.

Helmiteltan valtasivat pellehahmo Moka-Bellan taikashow, Klovni Puppa Puutin ja balleriina Bella Ballon Venyy ja paukkuu -esitys sekä Sirkus Pamin vauhdikas akrobatiaa, jongleerausta sekä taikatemppuja sisältävä sirkusesitys. Improsiskot naurattivat esittämällä imrovisaatioteatteria ja Mikko Pitkämäki kertoi hauskoja ja opettavaisia Intiaanitarinoita. Tapahtuma-alueella festivaalikävijöitä ihastuttivat näkymätöntä koiraa ulkoiluttanut Onni-Pelle, kolmimetrinen ilmapallotaiteilija Rainhard Reisiheisi eli Pitkä Rane sekä miimikko Toni Kandelinin hahmo Hiljainen Abraham.

2010 KUVIA

klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa klikkaa

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2009

Kroko

Lasten rockfestivaali järjestettiin tänä vuonna 11. kerran kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuma keräsi lähes 2300 kävijää viikonlopun vaihtelevasta säästä huolimatta. Pääesiintyjinä olivat lastenlauluduo M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen esittämät Gommi-jänis ja Pommi-kissa sekä karjalaissisarusten Pauliina Lerchen ja Hannamari Luukkasen lastenyhtye Mimmit. Mukana rokkaamassa olivat Itkupotkuraivareista ja Lelukapinasta laulava lasten rockbändi Jytäjyrsijät, Seikkisrockin Housebändi Rytmi-Ritva ja Rokotiiliroottori, Turbo Pumppu ja energinen SukkaShokkiSakki. Lapsibändeistä kykyjään pääsivät tänä vuonna esittelemään Ilmaristen koulun yhdeksästä kuudesluokkalaisesta tytöstä koostuva Ilmattaret ja 10-12-vuotiaiden salolaispoikien bändi Pirates.

Helmiteltassa nähtiin lauantaina nukketeatteri Sixfingers theatren esitys Poika joka sukelsi ja Teatteri Polte esityksellään Ruusunpuna & Lumivalkea. Sunnuntaina teltassa nähtiin Nallepossu & Kissakoira feat. Sikakoira Moilanen -esitys ja Pikkukakkosestakin tutut Mimi ja Kuku, jotka keräsivät teltan tupaten täyteen. Molempina päivinä nähtiin Jongleerausta isolla JIILLÄ, kun jonglöörit Antti Nerg ja Kalle Lehto toivat Helmitelttaan This is Juggling shown.

Tapahtuma-alueella kiersi molempina päivinä myös jonglööri Kai Kuutamo, kolmimetrinen Rainhard Reisiheisi - kavereiden kesken Pitkä Rane vaan - sekä miimikko Toni Kandelinin hiljainen, mutta pysäyttävä hahmo Abraham.

2009 KUVIA

kuva 1 kuva 2 kuva 3 kuva 4 kuva 5 kuva 6 kuva 7 kuva 8 kuva 9 kuva 10 kuva 12 kuva 13 kuva 14 kuva 15 kuva 16

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2008

Tiikeri

Kesäkuun toinen viikonloppu avasi festarikesän, kun Seikkailupuistossa rockattiin taas kahden päivän edestä. 10-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Seikkisrock keräsi paikalle yli 2200 kävijää. Ilma oli lämmin ja tunnelma korkealla.

Juhlavuoden kuninkaalliset olivat Kengurumeininki, Herra Heinämäen Lato-orkesteri ja Vilperin Perikunta. Lasten omia bändejä tuli Seikkisrockiin Raisiosta ja Naantalista. Midnight Children, Rottakoe ja Nameles vakuutti siitä, että Seikkisrock ei ollut näille tulevaisuuden ammattilaisille viimeinen keikka.

Lavalla hassuttivat myös SukkaShokkiSakki, Sotta ja Pytty, kissa Miauskis sekä Rytmi Ritva ja Talonmiehet. Helmiteltan valloittivat Turun taideakatemian tanssin opettajaopiskelijat tanssisadulla Varkaita viiksicityssä. Hassu ja Massu, Turun nuoren teatterin Satusoppa, Ötökkäorkesteri ja taikuri Aaro Sorva keräsivät myös itselleen koko teltallisen yleisöä.


2009 KUVIA

kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2007

Seepra

Kesäkuussa 2007 Seikkisrock pyörähti käyntiin jo yhdeksättä kertaa. Sää oli mitä otollisin ja Seikkailupuistossa nautittiin yli 25 asteen helteistä koko viikonlopun. Helle ja upeat esiintyjät houkuttelivat paikalle ennätysmäärän kävijöitä. Alueella nähtiin jopa 2600 pientä ja suurta rokkaajaa!

Seikkisrockin valtasi oikea pellemeininki ja Seikkailupuisto toivotti tervetulleeksi toinen toistaan kovempia esiintyjiä. Apan Anders sekä Pellekaija Pum villitsivät yleisöä lauantaina ja sunnuntaina porukan laittoivat rokkaamaan Pelle Positiivi sekä Pelle Miljoona Trio.

Viikonlopun aikana lavalla nähtiin turkulaisten poikien hevibändi Gray Scale, vantaalainen Rage Limit, lastenmusiikkiorkesteri SukkaShokkiSakki sekä paimiolainen Jokebox. Seikkailusta vastasivat iki-ihana parivaljakko Tomu ja Romu sekä Leikkiteatteri. Taikuutta toi Aaro Sorva ja temppuilua Sssirkusta -porukka Turun Taideakatemiasta. Erityisesti teatteria oli tänä vuonna monipuolisesti: Pienisuuri Muurahainen, Housut myyrälle, Pupu Tupuna metsässä, Ihmemaa OZ sekä Jacques Umbrella Taikasateenvarjoineen.

2007 KUVIA

kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva kuva 4 kuva

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2006

Pääesiintyjät Rokki-Kokki ja Moottörin Jyrinä saivat kesäkuussa liikkeelle pienet ja isommatkin festarikävijät. Lähes 2000 kävijää viihtyivät kahden päivän ajan aurinkoisessa Seikkailupuistossa. Juontaja Rokki-Hamsterin johdolla tanssittiin useiden eri yhtyeiden tahtiin. Esiintyjinä olivat mm. merirosvoyhtye Los Piratos, rytmiorkesteri Purkkiorjat, salaperäinen SukkaShokkiSakki ja energistä tyttöpoppia soittavat Starakerho ja Mercredi. Musiikin lisäksi nähtiin nukketeatteria, taikuutta, sirkusta ja rakennettiin omia soittimia. Paikalla olivat myös lapsille tutut Tomu ja Romu sekä Linnateatterin seikkailijat Urpo ja Turpo. Seikkisrockin Lasten Maailmankylässä opeteltiin ja ihmeteltiin kestävää kehitystä eri yhdistyksien avulla.


Seikkisrock 2005

Seitsemäs Seikkisrock kunnioitti rockperinnettä ja kutsui lavalle Jussi Raittisen & The Boys´it - sekä todellisen lastenmusiikin veteraanin, 25-vuotistaiteilijajuhlaansa viettäneen Pentti Rasinkankaan. Sunnuntain pääesiintyjä oli mm. känkkäränkkäpäivästä laulanut Mikko Alatalo. Paikallisia bändejä edustivat paimiolainen Kingsway ja Fergram Turun normaalikoulusta. Viikonlopun aikana festarikävijöitä ihastuttivat myös Seikkisrockin oman tanssikoulu, taikuri Pete Poskiparta sekä musiikkia, teatteria ja sirkustemppuja yhdistävä Lasse Luutun Lastenlaulushow. Aurinkoisesta rokkimeiningistä nauttivat niin vauvat kuin vaaritkin!

2005 KUVIA

Seikkisrock 2005 Kuva 1 Seikkisrock 2005 Kuva 2 Seikkisrock 2005 Kuva 3 Seikkisrock 2005 Kuva 4 Seikkisrock 2005 Kuva 5 Seikkisrock 2005 Kuva 6 Seikkisrock 2005 Kuva 7 Seikkisrock 2005 Kuva 8

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2004

Kuudes Seikkisrock skulasi loistavasti - pääesiintyjinä Hattiwatit sekä M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen luomat Pommi ja Gommi. Mukana menossa olivat myös Kollikallion skidit, Nazu & Tirsmailuorkesteri, maskulainen Feta8, kaarinalainen Devils, sähkökanteleen soittaja Anttu Koistinen sekä Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi -musikaali.

Yleisöä kävi Kupittaan Seikkailupuistossa rokkaamassa kahden päivän aikana noin 1500. Aurinko helli meitä suurimman osan aikaa ja kaikilla oli hauskaa.

2004 KUVIA

Seikkisrock 2004 Kuva 1 Seikkisrock 2004 Kuva 2 Seikkisrock 2004 Kuva 3 Seikkisrock 2004 Kuva 4 Seikkisrock 2004 Kuva 5 Seikkisrock 2004 Kuva 6

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2003

Viidennen Seikkisrockin pääesiintyjinä toimivat suomirockin legenda Piirpauke Sakari Kukon johdolla ja tv:stä tuttu Herra Heinämäen lato-orkesteri. Paikkakunnan oma tähti Tino toi festareille oman vauhdikkaan rock-show’nsa ja etnistä väriä toivat mm. jyväskyläläinen, pääosin lapsista koostuva Marakatit-ryhmä aidoilla afrikkalaisilla soittimillaan sekä nuoret steelpan-soittajat Karjaalta. Lisäksi Seikkisrockissa on tuttuun tapaan myös teatteria, nukketeatteria, taikuutta sekä työpajoja, joissa taiteiltiin ja valmistettiin omia etnisiä soittimia.

2003 KUVIA

Seikkisrock 2003 Kuva 1 Seikkisrock 2003 Kuva 2 Seikkisrock 2003 Kuva 3 Seikkisrock 2003 Kuva 4 Seikkisrock 2003 Kuva 5 Seikkisrock 2003 Kuva 6

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2002

Neljättä Seikkisrockia vietettiin aurinkoisissa, suorastaan helteisissä merkeissä. Pääesiintyjinä olivat lauantaina vanha tuttumme Kengurumeininki sekä sunnuntaina Loiskis-orkesteri vahvistettuna niin ikään vanhalla tutullamme maanmainiolla laulaja ja lauluntekijä Mikko Perkoilalla. Lisäksi Seikkisrockissa soittivat myös bändit nimeltä Kärppä-Norppa ja Humanoidi-orkesteri, tyttöbändi Question? Uudestakaupungista, Paraisten Bus Brothers sekä trubaduuri Kapa Ahonen. Mukana yleisön pyynnöstä tutut Taikuri Pete Poskiparta sekä Marionettiteatteri Mundo. Saimme myös ihailla Antin ja Ninnin Rock-Sirkusta.

Festarit onnistuivat mainiosti. Kaikilla oli hauskaa, eikä mitään haavereita sattunut.

2002 KUVIA

Seikkisrock 2002 Kuva 1 Seikkisrock 2002 Kuva 2 Seikkisrock 2002 Kuva 3 Seikkisrock 2002 Kuva 4

Klikkaa yllä olevia pieniä kuvia, jotta saat ne isommaksi.


Seikkisrock 2001

Seikkisrock järjestettiin ensimmäistä kertaa kaksi päiväisenä. Halusimme palvella kävijöitämme entistä paremmin ja tiivistimme ohjelman neljään tuntiin molempina päivinä, jotta pienimmätkin festarivieraat jaksoivat olla paikalla alusta loppuun asti.

Festarit onnistuivat erinomaisesti taas kerran, vaikka sade vähän kiusoittelikin lauantaina. Pääesiintyjinä rokkasivat lauantaina Rokkikokki ja sunnuntaina Tohtori Orff ja Herra Dalcroze. Muut esiintyjät olivat myös taattua kamaa.

Seikkisrock oli sinä kesänä myös osa virallista Turku Suomen Unicef kaupunki -tapahtumasarjaa ja Unicef oli hyvin näkyvillä festarialueella. Tuttuun tapaan alueella oli myös seikkailurata ja askartelupiste.


Seikkisrock 2000

Koko päivän kestänyt vesisade verotti yleisömäärää, mutta paikalla olleilla oli taatusti hauskaa; siitä pitivät huolen Sirkusorkesteri Pellekaija Pum ja Perkoira ja Kennel -yhtyeet. Ja olihan mukana tietysti suurta suosiota nauttineet taikuri Pete Poskiparta huimine taikoineen ja Marco Pinton Marionettiteatteri Mundon hauska ja ajatuksia herättävä esitys. Muusta ohjelmasta huolehtivat mm. tyttöbändi Greme, nuorten rock-sm -kilpailut voittanut salolainen Demolition Brothers, punkahtava John F, afrikkalaisia rytmejä tarjonnut Mama Africa ja teatteriesitys Prinsessa Tättähäärä ja Rokkenroll. Alueella oli myös jännittävä seikkailurata. Suvaitsevaisuus teemaa oli juhlistamassa festareiden oma Seikkiskuoro.


Seikkisrock 1999

Ensimmäinen festivaali keräsi heinäkuussa 1999 Seikkailupuiston täyteen iloista rock-kansaa. Paikalle oli saapunut 2400 pientä ja isoa juhlijaa. Aurinkoinen päivä loi upeat puitteet festarille.

Seikkailupuiston alueella olivat kaikki oikean rockfestivaalin elementit: basaarikuja myyjineen ja puuhakojuineen, pitkä mateleva jono lipunmyynnissä. Festareiden pääesiintyjä Kengurumeininki villitsi pientä ja vähän isompaakin juhlijaa. Muita esiintyjiä olivat mm. tyttöbändi Maustetytöt, forssalainen Tirlittan sekä tiukkaa rokkia soittaneet Tinkiöt ja Grasso.