Seikkisrock

Esiintyjät 2018

Maestro & Fiktio

Maestro & Fiktio

Kaikki alkoi siitä, kun Atlantiksen yliopiston mahdollisen historiankirjoituksen tohtori, Fiktio Fakta saapui eräänä päivänä Maestro Markuksen oven taa koputtelemaan. Hän oli lähtenyt maailmalle selvittämään Suurta Tietoteostaan varten, että mistä se musiikki on oikein syntynyt. Koska moinen on aika kimurantti asia kenelle tahansa - varsinkin yhtäkkiä selvittää - ratkaisuksi keksittiin, että Fiktio lähtee mukaan Maestron kiertueelle. Työharjoittelu ja tiedon keruu näyttää sujuvan, tosin vähän vaihtelevin tuloksin.

Useiden esitysten, Maestro Markuksen erityisen pitkän pinnan ja avuliaiden lasten myötä musiikin mahdolliset syntysyyt alkaa lopulta Fiktiollekin vähitellen valjeta. Mahdollisesti ainakin.

Kansanmusiikin maisteri Markus Rantanen ja kirjailija Marko Laihinen löivät muutama vuosi sitten osaamistaan yhteen, ja kehittelystä syntyi toimivaksi osoittautunut Maestro ja Fiktio -konsepti. Perusidea on yhdistää uusin tavoin laadukasta kansanmusiikin osaamista klovnerian ja muun lastenteatterihulluttelun kanssa. Läppä lentää, soitto soi ja yllätyksellistä toimintaa on runsaasti. Yleisö saa viihdyttävässä paketissa rutkasti myös tosiasiatietoa soittimista ja kansanmusiikista. Aikamoinen kokemus luvassa!

LA klo 13.15 Helmi-teltta

Sås och Kopp

Sås och Kopp

Sås och Kopp är en finlandssvensk duo som producerar barnunderhållning i form av musik och sketcher. Gruppen består av Pasi Hiihtola (Sås) och Peik Stenberg (Kopp). Sås och Kopp har sitt ursprung i radioprogrammet Radio Fnatt som sändes på Rundradion 1989–2002.

Namnet på duon härstammar från ett inslag om två kockar i Radio Fnatt år 1989. Kockarna var veritabla såskoppar, som "yrade friskt i köket bland syltburkar och kokade soppa på spik". Sås och Kopp underhåller även på finska, under namnet "Sotta ja Pytty".

Ja tällä tiellä tämä huippukaksikko on edelleen!
Duo onkin esiintynyt Sottana ja Pyttynä takavuosina Seikkisrockissa (2008) ja tekevät 10 vuotta myöhemmin paluun Seikkisrockiin ruotsinkielisellä ohjelmistollaan. Kaksikon nerokkaat riimit ja tarttuvat melodiat kolahtavat kaikenikäiseen festariyleisöön - yli kielirajojen!

LA klo 14.00 Lava

Orffit

Orffit

Arkeologisten navankaivelujen perusteella voidaan Orffien syntymästä sanoa, että melko varmasti ja ehkä. Lisäksi tiedetään huhupuheiden perusteella, että kyllä, kai ja voi olla! Jo vuonna 1996 aloittanut nokkela ja oivaltava lastenmusiikkitrio yllättää vuodesta toiseen. Seikkisrockissakin kolmikko on nähty viimeksi vuonna 2014, joten nyt oli jo korkea aika saada heidät mukaan rokkaamaan.

Tuoreinta tuotantoa (2017) Orffeilta kuvataan näin:

“Orffit feat. Laitakaupungin Orkesteri – Pääjalkaiset saattaa olla pieni iso mestariteos! Musiikissa on läsnä folk, rock, pop, jazz ja muutama muu väkevä rytmimusiikin poljento. Arjen sattumukset kietoutuvat fantasian lumoihin tavalla, jota voi lämpimästi suositella koko perheen yhteisiin kuunteluhetkiin.”

Kolmikko antoi osuutensa myös YLE:n 100 Lastenlaulua-kokoelmaan, joka julkaistiin helmikuussa Areenassa. Nämä kaverit täytyy itse nähdä ja kokea!

LA klo 15.00 Lava

Pikkuli

Pikkuli

Pikku kakkosesta tutuksi tullut Pikkuli-lintu vierailee tv-tähteyden lisäksi säännöllisesti erilaisissa tapahtumissa, ensi kesänä myös juhlavuoden Seikkisrockissa!

Pienen linnun maailmassa on jatkuvasti jotain uutta ja Pikkulin eteen tuleekin usein vaikeita asioita. Uskaltaisiko lentää tai pyytää anteeksi? Entä jos vanhemmat riitelevät tai lemmikki näyttää kuolleen? Onko oikein olla kateellinen tai itsekäs? Onneksi Pikkuli selviää kaikesta perheensä ja ystäviensä avustuksella.

Pikkuli johdattaa mukaan iloisiin tarinoihin ja vahvoihin tunteisiin. Pikkulin maailma tarjoaa hyvin monen ikäiselle nähtävää ja koettavaa. Parhaimmillaan Pikkuli onkin koko perheen ystävä!

Seikkisrockissa koettavan Pikkulin laululeikki-show heijastaa selkeästi Pikkulin luojien arvomaailmaa: kaikki tehdään yhdessä, koko perheen voimin, eikä ketään jätetä yksin! Iloinen lintu kutsuu ihan kaikki kanssaan tanssimaan ja laulamaan!

LA klo 15.45 Helmi-teltta

Mimmit

Mimmit

Mimmit on riemastuttavan hauska kahden sisaruksen muodostama lastenyhtye.

Mimmit pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta, ja saavat kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Yhtyeen ilmava luomusoundi on balsamia myös vanhempien korville. Duon lavaenergia tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Mimmien vauhdikkaassa esityksessä lauletaan, soitetaan, rytmitellään ja seikkaillaan, ja tehdään musiikillisia seikkailuja Afrikkaan, merirosvojen luo, intiaanien kylään, sademetsään ja Intiaan. Seikkisrockissakin Mimmejä säestää huippumuusikoista koottu bändi.

Ja kyllä vuoden 2017 lastenlevyn palkinnon nappaaminenkin puhuu omasta puolestaan!

LA klo 16.30 Lava

Merkkarit & Kai Kuutamo

Merkkarit ja Kai Kuutamo

Merkkarit on turkulainen, Seikkisrockista aikanaan yleisön tietoisuuteen ponnahtanut vauhdikas ja rokkaava lastenmusiikkibändi. Omat biisit ja ikivihreät lastenlaulut soivat reippaalla Ramones-otteella, jongleeri Kai Kuutamon vastatessa jännityksestä ja silmänruuasta hämmästyttävine temppuineen.

Kappaleita kuullaan suomeksi ja ruotsiksi. Esiintymisiä on kertynyt vuodesta 2010 asti kouluissa, päiväkodeissa ja lastentapahtumissa aina Ruotsia myöten. Unohtamatta tietenkään laivaristeilyesiintymisiä - merimiehistä kun on kyse. Merkkarit ovat Kansimies Valtteri, Kapteeni Kisu ja Komentaja Kai Kuutamo. Kolmikon huikea ja hauska Pallomerirock avaakin tänä kesänä toisen festivaalipäivän!

SU 12.00 Lava

Robin Hund & hans glada orkester

Robin Hund

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för hela familjen. Vi anpassar vårt program till barn i alla åldrar och sammanställer en konsert som består av både fartfyllda och lugna stunder. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik. Ingen tillställning är för stor eller liten.

Robin Hund är stolt över sitt efternamn. Men som liten pojke hände det ofta att man skojade med honom och frågade var hans svans var. Precis som om han hade varit en riktig hund. Det allt ändrade när han fann Bob Katt, hans goda vän. Äntligen fanns det någon som var likadan. Hund och Katt. Tillsammans är pojkarna nu på upptäcktsresa ut i vida världen och sjunger om det mesta. Ett riktigt hundliv - men ett roligt sådant.

Robin Rekku & Jekkuorkesteri soittaa svengaavaa lastenmusiikkia, joka soveltuu koko perheelle. He räätälöivät ohjelmansa sopivaksi kaikenikäisille lapsille ja kokoavat konsertin, jossa on vauhdikkaita sekä rauhallisempia hetkiä. Lapset saavat osallistua aktiivisesti laulun, liikkumisen sekä rytmiikan kautta. Mikään tilaisuus ei ole liian pieni tai suuri.

Robin Rekku on ylpeä sukunimestään, mutta pienenä poikana häntä usein kiusattiin hänen nimensä takia. Muut lapset kysyivät esimerkiksi missä hänen häntänsä on - aivan kuin hän olisi ollut oikea koira. Kaikki muuttui, kun hän tapasi hyvän ystävänsä Bob Kattin. Vihdoinkin löytyi joku samankaltainen: Rekku ja Katti! Yhdessä pojat ovat nyt tutkimusmatkalla suuressa maailmassa ja laulavat kokemuksistaan. Koiranelämää – mutta ehdottoman hauskaa sellaista!

Huikeaa on myös, että nämä kaverit voittivat vuoden 2017 lastenmusiikin Emma-palkinnon!

SU klo 13.30 Lava

Mimi & Kuku

Mimi & Kuku

Kaunis prinsessatyttö Mimi ja leijonanpentu Kuku nähtiin ensimmäisen kerran jo vuosia sitten Seikkisrockissa. Mimin häikäisevä kauneus on säilynyt, mutta Kukusta on vuosien varrella kasvanut ehta leijona!

Kaksikko on edelleen leikkisä, iloinen ja pulppuavan hauska, ja heitä ei voi olla rakastamatta! Mimin ja Kukun tapaa jälleen tämän kesän festivaaleilla, tällä kertaa ulkolavalla.

Viimeistään nyt on lupa villiintyä!

SU klo 14.30 Lava

Arimo Mustonen

Arimo Mustonen

Stand up -koomikko Arimo Mustonen on yli kolmessa tuhannessa stand up -tilaisuudessa esiintynyt ja stand-up-kiertueita tehnyt kaiken kansan naurattaja. Monipuolinen vitsivalikoima takaa, ettei hymy hyydy keneltäkään vielä seuraavanakaan päivänä. Palkittu, arvostettu ja naurattava koomikko ottaa viihdyttävästi haltuunsa hyvin erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet. Riittää, että paikalta löytyy esiintymistila ja huumorihurmausta odottava yleisö! Nyt hän tekee aivan uuden aluevaltauksen tämän kesän Seikkisrockissa! Helmi-teltassa raikuukin kesäsunnuntaina eri-ikäisten festarivieraiden nauru!

SU klo 15.15 Helmi-teltta

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

Ammuu

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! viihdyttää sekä lapsia että aikuisia kansanmusiikkiperinnettä kunnioittaen. Ammuu! hallitsee myös muut musiikilliset tyylilajit kalevalaisesta laulusta salsaan ja sottiisiin, jazzista reggaen rytmeihin. Raikkaat, kekseliäät sovitukset sekä taidokas soitto ja stemmalaulu ovat omaleimaista Ammuun! musiikille. Festivaaliyleisöä pidetäänkin loppumetreille asti jännityksessä: seikkailevatko he tällä kertaa metsässä aarretta jahdaten,saako Piippolan vaari harmaita hiuksia traktorinsa takia vai onko peräti koko Piippolan tila mennyt sekaisin?

SU klo 16.00 Lava

Working On It

Working On It

Workin On It on viiden hullunkurisen seiskaluokkalaisen bändi S:t Olof-koulusta. Bändissä on neljä tyttöä ja yksi poikavahvistus. Bändi pääsee Seikkisrockin myötä esiintymään tällä kokoonpanolla ensimmäistä kertaa koskaan. Yleisö saa kuulla ja nähdä viileän bändin, joka on ladattu soitolla, jota kenenkään ei sovi missata!

LA klo 12.45 Lava

Vihaiset teepussit

Vihaiset teepussit

Vihaiset teepussit on bändi, joka on saanut alkunsa Turun Steiner-koulun valinnaisen musiikin ryhmästä. Bändin jäsenet ovat ikähaarukaltaan 4.- 7-luokkalaisia, mutta heitä yhdistää yhteinen halu tehdä musiikkia.Bändi soittaa musiikkia genrerajoista piittaamatta, mutta soittoasenne on siitä huolimatta aina rock!!

LA klo 12.00 Lava

Kaanaan koulun draamakerhon

Lumoava teatteri

Lumoavat: 2118

esittää näytelmän nimeltään:

2118

Tervetuloa mukaan tulevaisuudenkerrontaan! Lasten itsensä tuottamaan aineistoon pohjautuva esitys kertoo näyttelijöiden matkasta eri planeettoihin, joista etsivät perheeseen tilattua uuden teknologian lasta ja pyrkivät estämään uuden lapsen saapumisen perheeseen. Onnistuvatko lapset estämään uuden sisaruksen tulemisen perheeseen? Vastaus siihen saadaan 17.6. klo 13.00 Helmiteltassa.

SU klo 13.00 Helmi-teltta
Linkkejä ja lisää infoa löydät myös Facebook-sivuiltamme:Tykkää sivustamme ja pysyt menossa mukana!
Klikkaa ja tykkää Facebook-sivustamme ja pysyt menossa mukana myös festivaalien aikana!

Facebook